Ceturtdien, 30. janvārī, Eiropas kausa posmu Insbrukas (Innsbruck) trasē aizvadīja bobsleja divnieku ekipāžas. Latvijas Universitātes students Dāvis Spriņgis kopā ar komandas biedru Ralfu Bērziņu izcīnīja sudraba medaļas Eiropas kausa posmā. Notika arī Eiropas junioru čempionāts, kur attiecīgi arī izcīnīta 2. vieta.

Pirmajā braucienā Ralfa Bērziņa pilotētais divnieks uzrādīja laiku 52.17 sekundes, kas braucienā deva 4. vietu. Otrajā braucienā uzrādītais laiks bija 52.12 sekundes (3. vieta braucienā), kas kopsummā deva laiku – 1:44.29 par 0.14 atpaliekot no pirmās vietas.

Dāvis Spriņģis pēc starta divniekos stāsta: “Šodien startējām Insbrukas trasē Eiropas junioru čempionātā, izcīnījām sudraba medaļas, kā arī Eiropas kausa posmā arī sudrabs. Pirmajā braucienā otrais labākais starta laiks, bet finišā ceturtā vieta. Labas izredzes pakāpties augstāk. Noskaņojāmies iet uz zeltu un uzstūmām labāko starta laiku, trasē dažas mazas kļūdas un 3. vieta finišā, kas kopā deva 2. vietu Eiropas junioru čempionātā un Eiropas kausa posmā."

Jāpiemin, ka trīs Latvijas ekipāžas izvietojās viena aiz otras, Dāvim Spriņģim ar pilotu Ralfu Bērziņu izcīnot otro vietu, Oskara Melbārža divniekam trešā vieta, kā arī Dāvis Kaufmanis ar pārinieku ieņēma 4. vietu Eiropas kausa posmā.

Jau šodien, 31. janvāri, Dāvis Spriņģis kopā ar pilotu Ralfu Bērziņu un komandas biedriem Edgaru Nemmi un Edgaru Pirogu aizvadīs četrinieku sacensības bobslejā turpat Insbrukas trasē Eiropas kausa posmā.

Share