© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

12. decembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā plkst. 19.00 vācu modernā džeza apvienība "Destinesia" kopā ar Rīgas Doma kora skolas audzēkņiem piedāvās koncertu džeza ritmos "Satikšanās Ziemassvētkos". Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Universitāti.

Apvienību „Destinesia” veido pieci vācu mūziķi (Artur Rutkevich / saksofons, Torben Mahns / vijole, Maik Nürnberger / kontrabass, Jan Erichson / bungas, Cornelius Rauch / klavieres), kuru kopīgais ceļš mūzikā aizsākās Rostokas Teātra un mūzikas augstskolā (Hochschule für Theater und Musik Rostock). Savās kompozīcijās brīvā improvizācijā viņi apspēlē visdažādākās tēmas un motīvus, sākot no kritiena truša alā no pasaku grāmatas „Alise Brīnumzemē”, beidzot ar iedomu pilsētas Perintijas izcelšanos un nogrimšanu. Latvijā „Destinesia” viesosies pirmo reizi un savos sociālo tīklu profilos norāda, ka jūtas ārkārtīgi priecīgi par gaidāmo uzstāšanos uz vienas skatuves kopā ar latviešu kolēģiem.

Rīgas Doma kora skolas Džeza nodaļas audzēkņi koncertā savukārt atskaņos jau pazīstamāku Ziemassvētku laika mūziku un džeza aranžijās ietērps tādas sirsnīgas un populāras melodijas kā Irvinga Berlina „White Christmas” un Teda Džonsa „A Child is Born”.

Šādu Vācijas un Baltijas valstu mūziķu kopīgi veidotu Ziemassvētku koncertu Rīgā ik gadu rīko Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs.

 „Mūsu pamata darbība ir saistīta ar Vācijas un Baltijas valstu augstskolu, zinātniskās sadarbības veicināšanu un arī finansiālu atbalstu, bet katru gadu Adventa laikā cenšamies Latvijā savest kopā arī mūziķus no šīm valstīm, kas izvērtusies par auglīgu un skaistu Ziemassvētku laika tradīciju,” stāsta Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja vadītāja Ieva Pranka. „Ne velti saka, ka nejaušu satikšanos nav, kur nu vēl Ziemassvētku laikā.”

Share