Šogad Latvijas Universitātes Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūts kopā ar Yildiz Tehnisko universitāti aizsāka jaunu tradīciju, kopīgi organizējot 1. Starptautisko lietišķās ģeoinformātikas simpoziju, kas norisinājās 7.-9. Novembrī Yildiz Tehniskajā universitātē (YTU) Stambulā, Turcijā.

Simpozijs saveda kopā ģeoinformātikas un ģeodēzijas nozaru pārstāvjus no 27 valstīm, tai skaitā, Turcijas un Latvijas. Pasākums tika atklāts ar simpozija priekšsēdētāja Prof. Dr. Bulent Bayram, YTU Būvniecības fakultātes dekāna Prof. Dr. Engin Gulal, Latvijas vēstnieka Turcijā Pētera Kārļa Elferta, YTU rektora Prof. Dr. Bahri Šahin un LU Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūta direktora Dr. Gunāra Silabrieža uzrunām.

Simpozija laikā tika prezentēti jaunākie sasniegumi un to pielietojumi tālizpētes, fotogrammetrijas, attēlu apstrādes, lāzerskenēšanas, ģeotelpiskās informācijas sistēmu, viedo pilsētu, kā arī globālo navigācijas satelītu sistēmu un citās jomās. Atsevišķas simpozija sesijas tika veltītas satelītu attēlu pakalpojumu sniedzējiem, pasākuma sponsoriem, kā arī doktorantūras studentiem, kuriem bija iespēja prezentēt savus pētījumus starptautiskā pasākumā un saņemt pieredzējušu ekspertu padomus.

Nākamais Starptautiskais lietišķās ģeoinformātikas simpozijs norisināsies Rīgā 2021. gada rudenī!

Plašāka informācija par simpoziju

Share