Ar prezentāciju uzstājas Anda Paegle. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

28. oktobrī Microsoft Inovāciju centrā norisinājās projekta “Entrance to future education” noslēguma konference ”Vai esi gatavs nākotnei?” noslēguma pasākums.

Konferencē tika prezentētas apkopotās mācību metodes izmantošanai augstākās mācību iestādēs, kā arī apmeklētāji tika iepazīstināti ar esošās labās prakses piemēriem. Pasākumā bija iespēja noklausīties arī aktrises Zanes Daudziņas meistarklasi “Runas māksla pasniedzējiem”.

Pasākumu apmeklēja pasniedzēji no vairāk nekā desmit augstskolām gan Latvijā, gan ārvalstīs, piemēram, no Ukrainas, Dānijas, Kazahstānas un citām valstīm. Pasākums no apmeklētāju puses tika atzinīgi novērtēts, kā arī daudzi pasniedzēji interesējās par iespēju apgūt projekta laikā apkopotās mācību metodes.

Projekta rezultātā tika izstrādāts metodiskais materiāls “Studentcentrētas mācīšanās metodes 21. gadsimta prasmju pilnveidei” ar 40 mācību metodēm, kuras iesaista un aizrauj studentus, kā arī pedagogu profesionālās pilnveides programma “Studentcentrētas mācīšanās metodes 21. gs. prasmju pilnveidei”. Metodes gan angļu, gan latviešu valodā ir pieejamas šeit: http://efe-project.eu/.

LU karjeras centra pārstāvji ir gandarīti par divu gadu laikā īstenotā projekta rezultātu, kas sniegs ieguldījumu augstākās izglītības uzlabošanā ne tikai Latvijas Universitātē, bet arī citās Latvijas un Eiropas augstskolās.

Projekts “Entrance to Future Education” ir LU Karjeras centra izstrādāts projekts, kas saņēma programmas “Erasmus +”  finansiālo atbalstu 2018. gadā. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Beļģijas (UC Leuven-Limburg; The Media & Learning Association (MLA)) un Polijas (University of Humanities and Economics in Lodz (AHE)) partneriem.

Share