LU studenti vizītē Ukrainā.

Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Politikas zinātnes nodaļa ir attīstījusi veiksmīgu sadarbību ar vairākām Ukrainas augstskolām, studentiem un mācībspēkiem un šobrīd tiek veidots tālākais sadarbības tīkls, lai veicinātu studentu apmaiņu un zinātnisko sadarbību.

Studentu delegācija tikko viesojās Ukrainas parlamentā, Kijevas mērijā, Ukrainas televīzijā, Latvijas vēstniecībā Ukrainā, divās augstskolās – Borisa Grinčenko Kijevas universitātē un Tarasa Ševčenko Kijevas Nacionālajā universitātē –, kā arī piedalījās starptautiskā studentu konferencē.

Politikas zinātnes nodaļa ir attīstījusi veiksmīgu sadarbību ar vairākām Ukrainas augstskolām, studentiem un mācībspēkiem. Rezultātā šobrīd tiek veidots tālākais sadarbības tīkls, kā ietvaros iecerēts veicināt studentu apmaiņu un zinātnisko sadarbību. Šī vizīte, ko realizēja LU SZF Studējošo pašpārvalde, ir viens no nozīmīgiem soļiem šāda veida aktivitāšu iespējošanai. Studējošo pašpārvaldes pārstāvji ne tikai viesojās Tarasa Ševčenko Kijevas Nacionālajā universitātē un Borisa Grinčenko Kijevas Universitātē, bet arī īstenoja intensīvas pārrunas ar šo augstskolu studentu pašpārvalžu pārstāvjiem, iezīmējot nākamos soļus sadarbības līgumu slēgšanā, mobilitātes veicināšanā, kā arī ideju, zināšanu un pieredzes apmaiņā. Studentiem tika sniegta iespēja arī piedalīties līderības spēju attīstības treniņā.

Divas Politikas zinātnes nodaļas studentes – Rovena Berga un Līna Vilāne – piedalījās Tarasa Ševčenko Kijevas Nacionālās universitātes Starptautisko attiecību institūta organizētajā studentu konferencē “Starptautisko attiecību aktuālās problēmas 2019”. Studentes sniedza priekšlasījumu par tēmu "Latvijas Republikas ārpolitika: mērķi, prioritātes, sadarbības virzieni”, īpašu uzmanību pievēršot Latvijas-Ukrainas attiecībām.

Sevišķs notikums vizītes ietvaros bija studentu viesošanās Latvijas vēstniecībā Ukrainā. Studenti pauda gandarījumu par Latvijas vēstnieka Ukrainā Jura Poikāna un vēstniecības darbinieku viesmīlību un interesanto diskusiju ar vēstnieku. Ne mazāk interesantas bija studentu viesošanās televīzijā, Ukrainas parlamentā un Kijevas mērijā. Īpaši aktīvas sarunas raisījās ar Kijevas mērijas Komunikācijas departamenta un Preses dienesta vadītājiem par sabiedrisko attiecību veidošanu un komunikāciju ar Kijevas iedzīvotājiem, ko realizē šīs institūcijas.

Politikas zinātnes nodaļas pasniedzēja Sigita Struberga vizītes laikā sniedza atvērto lekciju Borisa Grinčenko un Tarasa Ševčenko universitāšu studentiem un mācībspēkiem par Krievijas informatīvajiem draudiem Baltijas valstīs, kā arī šo valstu pieredzi propagandas apkarošanā un iedzīvotāju informatīvās izturētspējas celšanā. Viņa arī sniedza intervijas televīzijā un radio.

LU SZF studentu pašpārvaldes un pasniedzējas Sigitas Strubergas vizīte tika realizēta Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas finansētā projekta Jauno profesionāļu apmācību programmas Ukrainas studentiem Latvijas Universitātē “Eiropas Savienības studijas – iekšpolitika un ārpolitika” ietvaros.

Share