10. novembrī plkst. 11.00 Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Dabas mājā 702. telpā norisināsies nacionāla mēroga dialogs par ūdens resursu pārvaldību Latvijā “Jauniešu balsis – politisko lēmumu virzītājspēks”.

Pasākumu organizē “Global Water Partnership” (GWP) un Jauniešu ūdens kopiena - Centrālā un Austrumeiropa (YWCCEE).

Starppaaudžu diskusijas mērķis ir nodibināt saikni un dialogu starp jauniešiem un ekspertiem, politisko lēmumu pieņēmējiem par ūdens resursu pārvaldību Latvijā. Mērķis ir arī radīt vadlīnijas turpmākajai GWP darbības virzībai reģionā, lai sasniegtu Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ilgtspējīgas attīstības mērķus.

Dialoga programma:

10.45 ierašanās, kafija.

11.00 – 11.15 Ieskats Latvijas un pasaules jautājumos par efektīvu ūdens resursu pārvaldību un ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšana (pieaugošais sausums, plūdu drošība saistībā ar klimata izmaiņām, u.c.).

11.15 – 11.30 Ūdens pārvaldības pašreizējais stāvoklis Latvijā. Kāda ir ūdens pārvaldības struktūra? Kas ir esošie ūdens izaicinājumi valstī?

11.30 – 11.45 Ekspertu /lēmumu pieņēmēju prezentācijas.

11.45– 12.00 Kafijas pauze un uzkodas.

12.00 – 13.00

Tēma 1: Kā notiek tiesību aktu un plānošanas dokumentu izstrāde - no sākuma līdz informācijas izplatīšanai par tiem pilsoņiem? Kurā etapā var/vajag iesaistīt jaunos speciālistus (jauniešus)?"

Tēma 2: Diskusija - Kā var uzlabot saziņu starp paaudzēm? Esošās jauniešu iniciatīvas un to nozīme.

13:00 Neformālās diskusijas.

Share