Valdis Segliņš un Tobijs Vilkinsons. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Otrdien, 22. oktobrī, Latvijas Universitātes (LU) prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā profesors Valdis Segliņš un Linkolnas Universitātes Lielbritānijā vicerektors profesors Tobijs Vilkinsons (Toby Wilkinson) parakstīja memorandu par sadarbību starp abām universitātēm.

Memorands paredz sadarbību studiju programmu realizēšanā, studentu un mācībspēku mobilitātē, darbinieku pieredzes apmaiņā un pētniecisko publikāciju un projektu īstenošanā, kā arī darbā ar doktorantiem.

Šī memoranda ietvaros pirmos soļus spers LU Datorikas fakultāte, īstenojot sadarbību datorzinātņu jomā.

Linkolnas Universitāte ir viena no straujāk augošajām universitātēm Lielbritānijā. Šobrīd tajā studē 14 tūkstoši studentu un strādā 1,6 tūkstoši mācībspēku. Kopš 2017. gada Linkolnas Univeristātei ir piešķirts augstākais jeb zelta līmenis mācīšanas metožu izvērtējumā Teaching Excellence Framework, kas ir nozīmīgākais izglītības kvalitātes rādītājs Lielbritānijā. The Guardian University Guide 2020 ierindojuši Linkolnas Universitāti 17. vietā Lielbritānijas universitāšu vidū, bet QS World Univeristy Ranking reitingā Linkolnas Universitāte tāpat kā Latvijas Universitāte ieņem 801.–1000. vietu.

Share