Katru gadu Klīniskās prakses ietvaros tiek organizētas bezmaksas redzes pārbaudes, ko veic Optometrijas profesionālā maģistra pēdējā kursa studenti pasniedzēja uzraudzībā. Šajā semestrī pārbaudes notiks no septembra līdz janvārim pirmdienās un trešdienās.

Redzes pārbaudes tiek veiktas profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas „Optometrija” Klīniskās prakses III ietvaros un tās laikā students profesionāla pasniedzēja uzraudzībā rūpīgi pārbauda apmeklētāju redzes funkciju kvalitāti (piemēram, redzes asumu, dinamiskās funkcijas, telpisko redzi, krāsu redzi, acs iekšējo spiedienu, acs vispārējo anatomisko veselību), nepieciešamības gadījumā tiek izrakstīta recepte briļļu iegādei (attiecībā uz kontaktlēcām var tikt doti noderīgi padomi turpmākai lietošanai), sniegts konsultanta slēdziens vai mutiskas rekomendācijas. Jaunie optometristi palīdz noskaidrot arī diskomforta vai problēmu cēloni, nepieciešamības gadījumā iesakot vēl kādu speciālistu.

Jo īpaši aicinām uz redzes pārbaudēm Latvijas Universitātes darbiniekus un studentus, kā arī visus citus interesentus, kuri ir ar mieru veltīt stundu sava laika, lai palīdzētu studentiem mācību procesā, pretī saņemot rūpīgu redzes pārbaudi, konsultācijas, padomus vai briļļu recepti.

Kā pieteikties?

Sūti e-pasta vēstuli ar savu vārdu un telefona numuru uz optometrija@lu.lv vai arī sms ar savu vārdu uz telefona numuru 28355049.

Share