Tikšanās laikā Spānijā

27.–28.jūnijā Mursijā, Spānijā, notika projekta “More Than Gold” otrā tikšanās, kurā piedalījās arī Latvijas Universitātes Sporta centra, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pārstāvji, kā arī projekta iniciatori un duālās karjeras eksperti.

Tikšanās laikā tika apspriests līdz šim paveiktais darbs projektā – apkopotā informācija vadlīnijām un metodiskajam materiālam. Tāpat arī, balstoties uz veikto fokusgrupu un studentu aptauju rezultātiem, norisinājās diskusijas par sportistiem nepieciešamo atbalstu un problēmām, kas kavē atbalsta saņemšanu, kā arī iespējamiem risinājumiem. Tikšanās laikā tika iezīmēti arī nākošie projekta uzdevumi, un partneri vienojās par detalizētu turpmāko darbu plānu.

Projekta laikā tiks izstrādātas vadlīnijas valstiskam līmenim duālās sporta karjeras atbalstam, kā arī metodiskais materiāls augstskolām, lai tajās esošos servisus un pakalpojumus būtu iespējams izmantot duālās sporta karjeras atbalstam. Projekts ilgs divus gadus, tajā piedalās partneri kopumā no sešām valstīm (Latvijas Universitāte, Alexandru Ioan Cuza universitāte (Rumānija), Catolica San Antonio de Murcia universitāte (Spānija), Coimbra universitāte (Portugāle), Universitāte degli Studi "G. d'Annunzio" Chieti – Pescara (Itālija) un nevalstiskā organizācija “The European Athlete as Student” (Malta)). Projektu līdzfinansē Eiropas Savienības programma Erasmus+ Sport.

Šī gada decembrī Peskarā, Itālijā, norisināsies trešā projekta tikšanās, kuras laikā plānots izskatīt jau izstrādātās vadlīnijas un metodisko materiālu, lai vēlāk uzsāktu to testēšanas periodu augstskolās, kā arī pilnveidotu atbilstoši sadarbības partneru ieteikumiem.

Share