Latvijas Universitāte (LU) sāk uzņemšanu jaunajā bakalaura studiju programmā “Arodveselība un drošība darbā”. Studiju programmā apgūtās prasmes ļaus absolventam orientēties uzņēmuma darbībā kopumā, veikt pamatotus un precīzus aprēķinus ražošanas procesu drošības pilnveidei, vienlaikus aizsargājot darbinieku veselību un uzlabojot šo procesu veiktspēju.

Ko sniedz jaunā studiju programma?

  • Izpratni par cilvēka fizioloģiju, biomehāniku, ergonomiku, psiho-emocionālajiem aspektiem darba vidē.
  • Izpratni par jauno tehnoloģiju radītiem bioloģiskiem, ķīmiskiem un fizikālajiem riskiem.
  • Zināšanas par uzņēmējdarbības pamatiem.
  • Nepieciešamās iemaņas, lai rastu līdzsvaru starp uzņēmuma komercinteresēm un darbinieku aizsardzību.
  • Atbilstību darba aizsardzības vecākā speciālista kvalifikācijai.
  • Tiesības veikt visus darba aizsardzības vecākā speciālista pienākumus, tai skaitā darba vides iekšējo uzraudzību un darba vides risku novērtēšanu.
  • Tiesības darboties kā darba aizsardzības vecākajam speciālistam jebkurā Latvijas uzņēmumā, strādāt kompetentajās institūcijās.
  • Tiesības kā kompetentam speciālistam sniegt uzņēmumiem darba aizsardzības pakalpojumus, kā arī strādāt par darba inspektoru Valsts darba inspekcijā.

Latvijas Universitāte iesaka izvēlēties šo bakalaura studiju programmu darba aizsardzības jomā absolventiem, kuriem jau ir iegūta pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un darba aizsardzības speciālista kvalifikācija – šī programma sniegs iespēju iegūt vecākā darba aizsardzības speciālista kvalifikāciju pēc individuāla studiju plāna, studijas sākot no 5. vai 6. semestra.

“Arodveselība un drošība darbā” programma ir izstrādāta, ņemot vērā Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras izstrādātās risku attīstības tendences, līdz ar to programmā iekļautas tādas inovatīvas tēmas kā nanodrošība, automatizācijas radītie riski, lāzeru drošība u.c. tehnoloģijas, kuru nozīmīgums strauji attīstās gan Latvijā, gan pasaulē kopumā.

Uzņemšanas sākums: 25. jūnijs, 2019

Studijas: Nepilna laika klātiene

Studiju maksa: 1330 EUR/gadā

Sīkāka informācija 

Share