Latvijas Universitātes (LU) Sporta centra komanda 5. jūnijā pulcēja Latvijas sporta jomas pārstāvjus, lai diskutētu par nepieciešamo atbalstu sportistu duālajai karjerai. Lai arī duālās karjeras atbalsta iespējas aptver ļoti plašu jautājumu loku, diskusijas galvenais mērķis bija saprast, kādu atbalstu šajā jomā var sniegt tieši augstskolas.

Lai arī ir svarīgi tādi atbalsta instrumenti kā mentori, studiju maksas finansēšana un individuāls studiju plāns, vienlīdz svarīga ir arī augstskolas mācībspēku un vadības izpratnes veicināšana par duālās sporta karjeras nozīmi. Galvenā atziņa, kas radās diskusiju laikā – sportista karjera savienojumā ar iespēju vienlaicīgi iegūt augstāko izglītību ir ļoti īpaša misija gan augstskolām, gan sporta dzīves vadītājiem t.sk. federācijām un treneriem. Nevajadzētu novērsties no sportista, ja viņš kādā dzīves posmā vairāk dod priekšroku vienam vai otram.

Mūsdienās ne visi jaunieši izvēlas studēt, tāpēc vien būtu it īpaši jāatbalsta tie, kuri ir izvēlējušies dubultu izaicinājumu – kļūt par labāko savā sporta veidā un vienlaikus iegūt augstāko izglītību.

Tikšanās norisinājās projekta “More than gold” ietvaros, kura laikā tiek izstrādātas vadlīnijas valstiskam līmenim duālās sporta karjeras atbalstam, kā arī metodiskais materiāls augstskolām, lai tajās esošos servisus un pakalpojumus būtu iespējams izmantot duālās sporta karjeras atbalstam. Nākošā Latvijas sporta jomas pārstāvju tikšanās norisināsies šī gada rudenī. Projektu finansē Eiropas Savienība Erasmus+ programma.

Share