Sākot no 30.aprīļa darbiniekiem vienu reizi nedēļā tiks piedāvāta iespēja apmeklēt vingrošanas nodarbības ērtā laikā un vietā (Jelgavas iela 1, Lielvārdes iela 24, Raiņa bulvāris 19). Nodarbības darbiniekiem vadīs BK “Latvijas Universitāte” fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits Ivars Ikstens.

Ivars Ikstens sniedza komentāru par nodarbību nepieciešamību: “Ilgu un nepārtrauktu stundu pavadīšana sēdus pozīcijā pie datora vai dokumentu ielenkumā vairāk noslogo atsevišķas ķermeņa daļas. Bieži cilvēki sūdzas par muguras lejasdaļu, kakla vai plaukstu rajonu. Bet balsta un kustību aparāts nav vienīgā problēma ar ko jāsaskaras darbiniekiem, kuru darbs ir saistīts ar ilgstošu sēdēšanu. Pētījumos ir pierādīts, ka mazkustīgas darba stundas palielina risku saslimt ar dažādām hroniskām saslimšanām, piemēram, cukura diabētu, sirds asinsrites saslimšanām, dažāda veida vēža formām. Lai no tā izvairītos, cilvēkiem jākļūst aktīvākiem, jāievēro pauzes darvā un jāizstaigājas, jāizkustina struktūras, kuras ir noslogotas, kā arī ārpus darba laika jākļūst aktīvākiem. Tieši šī iemesla dēļ darbiniekiem tiek piedāvāta iespēja vienu reizi nedēļā piedalīties kopīgā nodarbībā, kurā darbiniekiem būs iespēja izkustēties, iemācīties pareizu vingrinājumu izpildi un uzdot interesējošos jautājumus, kas saistīti ar ofisa darbinieku veselību.”

Uz jautājumu par sporta apģērbu Ivars Ikstens atbild: “Lai ierastos uz nodarbību nav vajadzīgs nekāds speciāls apģērbs. Nodarbībā ir paredzēts apgūt lietas, ko var izmantot atpūtas pauzēs darbā.”

Uz nodarbībām iespējams pieteikties, ierakstot savu vārdu un uzvārdu failā, kurš tika nosūtīts visiem darbiniekiem uz e-pastu. E-pastos arī redzams sīkāks datumu un laiku grafiks, kā arī adrese un telpa, kur nodarbības norisināsies.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iespējams sazināties caur e-pastu: sports@lu.lv

Uz tikšanos nodarbībās!

Share