Fotogrāfija redzams Prof. Andris Rubins ar Prof. Igoru Bartenjevu (Slovēnija) (kreisajā pusē), vienu no kongresa organizatoriem, kurš vairākkārt ir uzstājies arī Latvijas Universitātē, Dermatoveneroloģijas katedras organizētajos kongresos.

LU Medicīnas Fakultātes Dermatoveneroloģijas katedras vadītājs Prof. Andris Rubins kā uzaicinātais vieslektors piedalījās 23. Alpu-Donavas-Adrijas reģiona STI un dzimumorgānu dermatoloģijas kongresā (23rd Alp-Danube-Adria Congress on Sexually Transmitted Infections and Genital Dermatology), kas norisinājās Slovēnijas pilsētā Bledā no 22. līdz 24. martam. 

Prof. A. Rubina lekcijas tēma bija  "Jaunākais sifilisa terapijā, diagnostikā un ārstēšanā". Prezentācija tika ilustrēta ar 56 dažādu slimnieku klīniskajiem gadījumiem (fotogrāfijām), kas veicināja plašu diskusiju ar auditoriju. Profesors veiksmīgi vērtē kā kongresa zinātnisko, tā arī sociālo programmu - tas esot ticis organizēts augstā līmenī.

Pavisam kongresā piedalījās 112 dalībnieki no dažādām valstīm - Slovēnija, Itālija, Horvātija u.c. Pavisam tika nolasīti 25 referāti par STI un dermatozēm ģenitālajā apvidū, un piecas farmaceitiskās kompānijas organizēja simpozijus.

 

Share