Foto: Toms Grībnergs, Latvijas Universitāte

2019. gadā Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) sadarbībā Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultāti Pasaules Veselības dienai veltīs konferenci, kurā pievērsīsies jautājumam par to, kā veicināt pacientu zināšanas.

Zinošs un informēts pacients ir būtisks atbalsts kvalitatīvāka ārstēšanas rezultāta sasniegšanā. Zināšanas pacientam var sniegt ne tikai ārstniecības persona, tās var sākt iegūt jau skolas solā, to iegūšanu var veicināt gan pašvaldību organizētas aktivitātes, gan sociālās jomas darbinieki.

Lai rosinātu diskusiju par šiem jautājumiem, lai veicinātu horizontālo sadarbību starp institūcijām, 2019. gada6. aprīlī LU Lielajā aulā norisināsies konference "Zinošs pacients - veselības aprūpes nākotne". Piedalīties aicinātas gan ārstniecības personas, gan pašvaldību, sociālo dienestu darbinieki, gan nevalstisko organizāciju un izglītības iestāžu pārstāvji.

Dalība konferencē iespējama bez maksas, ar iepriekšēju reģistrāciju LĀB tīmekļvietnē.

Konferences programma

Saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 943. “Ārstniecības personu sertifikācijas kārtība” un MK noteikumiem Nr. 290 “Farmaceitu profesionālās kvalifikācijas sertifikātu izsniegšanas, pārreģistrēšanas un anulēšanas kārtība” ārstniecības personām, farmaceitiem un farmaceitu asistentiem tiks piešķirti tālākizglītības punkti.

Share