31.martā plkst. 15.00 LU Botāniskā dārza Palmu mājā notiks akustiskais koncerts. Uzstāsies vokāliste Inese Bērziņa un ģitārists Egils Leimanis. Dalība koncertā, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā.

31.martā plkst. 15.00 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājā ar akustisko koncertu uzstāsies Inese Bērziņa un Egils Leimanis. Koncertā izskanēs skaņdarbi no Liana La Havas, Laura Mvula, Susana Sawoff, The Beatles repertuāra, kā arī oriģināldziesmas. Koncerts brīvi pieejams visiem apmeklētājiem ar derīgu ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā.

Egils Leimanis ir ģitārists ar trompetista pamatiem. Muzikālās gaitas Egils sācis bērnībā, četrus gadus veltot trompetes spēlei. Sasniedzot pusaudža vecumu, Egils trompeti nomainījis pret ģitāru. Pirmais pieteikums publikai Egilam notika konkursā Guitar day, bet pēcāk, sajūtot, ka zināšanas jāpaplašina, sācis mācīties pie Aivara Rakovska. Vēlāk mācījies pie Andra Jezika. Šīs mācības izvērtās arī par kopīgu darbošanos grupā The Quinters, kur Egils iepazīstas ar Inesi Bērziņu, un drīz jaunie mūziķi sāk muzicēt arī duetā. Paralēli ģitārspēlei Egils atveras pedagoģijai un pasniedz ģitārspēli- ģitārspēle.lv, Ģitāristu Sesijā (vairākus gadus pēc kārtas) un privāti.Pašlaik Egils darbojas paša veidotā ansamblī Avots, kurā spēlē gan oriģināldziesmas, gan savu mīļo dziesmu kaverversijas.

Inese Bērziņa ar mūziku nodarbojas jau kopš bērnības. Lielu daļu savas daiļrades Inese velta oriģinālmūzikai, ko komponē pati vai kopā ar laikabiedriem. Savas zināšanas un prasmes džeza dziedāšanā Inese ir ieguvusi Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, pilnveidojusi pieredzi dažādos festivālos un meistarklasēs (Saulkrasti Jazz, Aile Jazz, Rīgas Ritmi, Umbria Jazz, Nomme Jazz u.c.). Šobrīd mūziķe darbojas tādos muzikālos projektos kā The Coco'nuts, Ineses Bērziņas Quartet, No Rain Today, Random Fish Duet, RTU bigbends, Innocent Friends, The Quinters, De Temps, Pulsa Effekts (Ritma Svētku koncertprogrammā), Vētras Saites (pirmajā albumā), Alerusjon (albuma ierakstā) Sky Eye, Yeah Baby (iepriekš), kā arī dažādos duetos un trio pēc iedvesmas ar tādiem mūziķiem kā Egils Leimanis, Andrejs Vasiļevs, Rustams Bagirovs, Miķelis Dzenuška, Artūrs Strautmanis, Rihadrs Lībietis, Andris Jeziks u.c., kā arī daiļvokāla (backvocal) dalība projektos- grupā Pyro Tree, Ilmāra Šterna "Scetch for New Page", Elzas Rozentāles koncertprogramma.

Share