BVEF dekāns prof. Gundars Bērziņš

Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) dome vakar, 5. martā, nolēma LU rektora amatam izvirzīt fakultātes dekānu un profesoru Gundaru Bērziņu. LU rektora vēlēšanas notiks šā gada 24. maijā.

LU BVEF Vadībzinātnes nodaļas vadītājs prof. Andrejs Cekuls izvirzot kandidātu sacīja, ka LU tāpat kā jebkuram lielam uzņēmumam, iestādei vai organizācijai ir nepieciešams profesionāls vadītājs. “Labam vadītājam ir jāprot ne tikai izstrādāt mērķus un ģenerēt idejas, bet tās ieviest arī dzīvē. Tāpat izcilu līderi raksturo ne tikai prasme gudri rīkoties ar naudu, bet arī spēja to pavairot un piesaistīt. Profesors Gundars Bērziņš ir augstākā līmeņa vadītājs un ekonomists, ar lielu pieredzi gan akadēmiskajā un pētniecības darbā, gan arī biznesā. Šādas zināšanas un prasmju apvienojums LU pašlaik ir ļoti nepieciešamas, lai sasniegtu izvirzītos mērķus,” sacīja prof. A. Cekuls.

Arī LU BVEF domes priekšsēdētājs prof. Juris Krūmiņš uzstājoties par kandidātu atzīmēja: “Ir ļoti svarīgi, ka Gundars Bērziņš ir audzis un izgājis visus LU līmeņus – no lektora līdz profesoram, bijis gan fakultātes izpilddirektors, gan LU kanclers, bet pašlaik ļoti veiksmīgi pilda dekāna pienākumus, kā arī ievēlēts par LZA korespondētājlocekli. Viņš gan formāli, gan cilvēciski ir piemērots ieņemt šo augsto amatu, tāpēc aicinu arī citas LU struktūrvienības atbalstīt Gundara Bērziņa kandidatūru.”

Par kandidātu izteicās un atbalstu pauda arī LU BVEF Globālās ekonomikas starpdisciplināro studiju nodaļas vadītāja prof. Ērika Šumilo. “LU ir vajadzīgs efektīvāks vadītājs, jo ir svarīgi nostiprināt savas pozīcijas ne tikai nacionālā līmenī, bet arī ieņemt augstu vietu Eiropas un pasaules universitāšu vidū. Tāpēc ir nepieciešams rektors, kas var piedāvāt globāli konkurētspējīgu LU vīziju, bet vēl svarīgāk – tās realizāciju. Profesora Gundara Bērziņa analītiskais un stratēģiskais prāts, kā arī spēja saliedēt un iedvesmot cilvēkus ir LU nākamās simtgades līdera cienīgas īpašības,” uzsvēra prof. Ē. Šumilo.

Profesors Gundars Bērziņš ir dzimis 1971. gadā. Absolvējis LU Ekonomikas un vadības fakultāti (tagad – Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte), iegūstot doktora grādu vadības zinātnē (Dr.admin.) G. Bērziņš līdz 2002. gadam sekmīgi darbojies privātajā biznesā, kad LU Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) dekāna prof. Edgara Vasermaņa aicināts kļuva par fakultātes lektoru, vēlāk docentu, asoc. prof. un profesoru. No 2003. līdz 2008. gadam ieņēmis LU EVF izpilddirektora amatu, bet no 2008. līdz 2009. gadam bijis LU Finanšu un uzskaites departamenta direktors. LU rektora prof. Mārča Auziņa laikā no 2009. bijis LU kanclers, bet kopš 2016. gada ir LU BVEF dekāns. G.Bērziņš ir LU vadošais pētnieks un Latvijas Zinātnes akadēmijas korespondētājloceklis, piedalījies daudzos starptautiskos un valsts mēroga pētniecības projektos. Ir starptautisku zinātnisko publikāciju autors. Pēdējo sešu gadu laikā publicējis 23 zinātniskos rakstus starptautiskos recenzētos izdevumos, no tiem 11 ir iekļauti SCOPUS vai Web of Science.

Saskaņā ar Latvijas Universitātes Satversmi rektoru uz četriem gadiem amatā ievēl LU Satversmes sapulce. Rektoru var ievēlēt amatā divus amata termiņus pēc kārtas. Šogad vēlēšanas notiks 24. maijā. Rektora amata kandidātu izvirzīšana turpināsies līdz 18. aprīlim.

Share