19. janvārī BK “Latvijas Universitāte” komanda aizvadīja OlyBet Latvijas – Igaunijas basketbola līgas trešo izbraukuma spēli pēc kārtas. Pēdējās divās spēlēs studenti rādīja sīvu pretestību ranga ziņā spēcīgākām komandām, un pēdējā mačā tika uzveikta Tallinnas Kalev/TLU komanda. Svarīga uzvara ar rezultātu 88:84 pār ziemeļu kaimiņiem un kopvērtējuma tabulā studenti pakāpjas par divām pozīcijām uz 11. vietu.

Spēles rezultātu ar deviņiem gūtiem punktiem pēc kārtas atklāja mājinieki, kam sekoja rīdzinieku komandas kapteiņa Linarda Jaunzema precīzs divu punktu metiens (2:9). Turpmākajās minūtēs spēles vadību pārņēma Tallinnas Kalev/TLU leģionārs Teilors Staffords, gūstot piecus punktus pēc kārtas (8:19). Taču ar neatlaidīgu pretestību rīdziniekiem izdevās atgūt septiņus punktus, samazinot rezultāta starpību līdz -4 (15:19). Pirmajai ceturtdaļai punktu pielika Renārs Birkāns, kopumā tajā atzīmējoties ar 11 punktiem, un šis spēles nogrieznis noslēdzās ar rezultātu 17:20.

Otrās ceturtdaļas ievadā laukuma saimnieki turpināja dominēt, tiekot pie septiņu punktu pārsvara (17:24). Tomēr, pretiniekiem pieļaujot divas kļūdas uzbrukumā pēc kārtas, studenti savāca atlēkušās bumbas un samazināja starpību līdz minimumam (25:26). Pēc sekmīgiem studentu uzbrukumiem igauņu komandas treneris Martins Mīrseps bija spiests nomainīt spēlētājus, laukumā laižot trīs komandas leģionārus, tomēr tas nespēja ietekmēt studentus. Pēdējās trijās pirmā puslaika minūtēs Renārs Birkāns guva septiņus punktus, kas deva iespēju studentiem pirmo puslaiku noslēgt ar neizšķirtu – 39:39.

Spēles otrā daļa, kura noteikti lika aizrauties elpai ikvienam tās skatītājam, iesākās ar BK “Latvijas Universitāte” komandas līdera Linarda Jaunzema diviem punktiem (39:42). Lai gan igauņi uzreiz spēja raidīt precīzus atbildes metienus, tomēr studenti, gūstot piecus punktus pēc kārtas, pirmo reizi ieguva trīs punktu pārsvaru (46:43). Turpmākajās trešās ceturtdaļas minūtēs ar vairākām vadības maiņām starp abām komandām norisinājās līdzvērtīga cīņa. Pēdējā minūtē Kārlis Žunda bija precīzs no trīspunktu līnijas (61:58), tomēr tam sekojošās kļūdas no studentu puses aizsardzībā deva iespēju mājiniekiem noslēgt trešo ceturtdaļu ar +2 (61:63).

Izšķirošajā spēles ceturksnī Renārs Birkāns turpināja “svilināt” groza tīkliņu, raidot precīzu divu punktu metienu un izlīdzinot rezultātu (63:63). Spēles rezultāts turpināja pieaugt punkts punktā, dilstot laika rādītājam uz tablo, nervozitāte bija jūtams gan skatītājos, gan pašos spēlētājos. Tomēr Renārs Birkāns turpināja būt neapturams, divas minūtes līdz pamatlaika beigām 30 sekunžu laikā raidot grozā divus trejačus pēc kārtas, kas attiecīgajā ceturtdaļā bija ļāva viņam sasniegt jau 15 gūtu punktu atzīmi (81:76). Tas arī bija pēdējais izrāviens, kuru studenti spēja nosargāt līdz par spēles beigām, gūstot uzvaru par rangā augstāku komandu Tallinna Kalev/TLU ar rezultātu 88:84.

Tallinna Kalev/TLU – BK “Latvijas Universitāte” 84:88 (20:17;19:22;24:22;21:27).

BK “Latvijas Universitāte” – Renārs Birkāns 31p.+11rp., Linards Jaunzems 21p., Kārlis Žunda 17p., Aivis Lēmanis 7p., Artis Arnītis 5p., Rendijs Feikners 4p., Arvīds Dambinieks 2p., Edvards Mežullis 1p., Adrians Šnipke., Alberts Putāns.

Share