LU Bioloģijas institūta darbinieki jaunajā izstādē.

Līdz 23. novembrim Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā būs apskatāma izstāde "Latvija laikmetu griežos", kurā institūta darbinieki izstādījuši savāktās vēstures liecības, fotogrāfijas, ģimenes, dzimtas vai darba stāstus, materiālus par brīvības cīņām un Lāčplēša dienu un priekšmetiem, kas saistīti ar Latvijas vēsturi.

"Turi Latviju dziļi ieslēgtu savā sirdī. Turi to kā lielāko dārgumu, ko nedrīkst pazaudēt. Jo, zaudējis Latviju, tu zudīsi pats." Jānis Jaunsudrabiņš. Izstādē var izlasīt Guntas Čeksteres stāstu par viņas vecmāmiņu un vecvecmāmiņu, kas piedalījās 18. novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas pasākumā Nacionālajā teātrī.

Tāpat var apskatīt Kurzemes artilērijas pulka kareivja Kārļa Grīnvalda 3. šķiras Lāčplēša Kara ordeni un Lāčplēša Kara ordeņa 3. škiras diplomu, kā arī Latvijas atbrīvošanas cīņu 10 gadu jubilejas piemiņas medaļu.

Kārlis Grīnvalds piedalījies I pasaules karā un Latvijas Atbrīvošanas cīņās 1919.-1920.gadā.  Apbalvots par 1919. gada 22. novembra uzbrukumu Smārdes krogam. Būdams par braucēju pie lielgabala, izbrauca klajā vietā, ar savu drošsirdību rādīdams priekšzīmi biedriem, uzstādīja lielgabalu un atklāja uguni pa ienaidnieku ložmetējiem tos iznīcinot, un izglāba savu daļu no iespējamām briesmām. LU Bioloģijas institūts atrodas Salaspilī, Miera ielā 3. Izstādi var aplūkot darba dienās plkst. 8.00–19.00 (ieeja brīva).

Share