Šogad trīs studenti un trīs pētnieki saņems Fulbraita stipendiju studijām un pētniecībai ASV, viņu vidū ir arī Latvijas Universitātes (LU) fonda stipendiāti – Krišjānis Bušs un Henrijs Kaļķis.

Fulbraita pētnieku stipendiju ieguvis Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes asociētais profesors Dr.oec. Henrijs Kaļķis, kas vadīs pētījumu Pensilvānijas Valsts universitātē. Henrijs Kaļķis ieguva Kristapa Morberga stipendiju 2008./2009.gadā, studējot LU Ekonomikas un vadības fakultātes maģistrantūrā.

Fulbraita studentu stipendiju šogad saņēmis Ārlietu ministrijas vecākais referents un jurists Krišjānis Bušs, kurš maģistrantūrā studēs tiesību zinātnes Vašingtonas universitātē Sentluisā. Krišjānis Bušs LU fonda stipendijas ieguvis divas reizes: 2012./2013. akad. gadā ieguvis zvērinātu advokātu biroja „Sorainen” stipendiju un 2013./2014.akad. gadā – Blumbergu ģimenes stipendiju.

“LU fonda mecenātu stipendiju saņemšanas fakts viennozīmīgi bija viens no galvenajiem iemesliem, kas man ļāva saņemt gan Fulbraita stipendiju, gan iekļūt top 15 ASV augstskolā, gan arī iekļūt Kembridžas Universitātē. Finansiālais aspekts bija nozīmīgs dažādu praktisko izdevumu segšanai, tomēr visvairāk novērtēju pašu stipendijas saņemšanas faktu un to, ka man tika dota iespēja pierādīt sevi. Tieši šis apstāklis – fakts, ka esmu bijis Blumbergu ģimenes stipendiāts – visvairāk palīdzēs (un jau palīdz) manā turpmākajā akadēmiskajā un profesionālajā izaugsmē. Esot gan ZAB „Sorainen”, gan Blumbergu ģimenes stipendiātam, mana pieredze liecina, ka eventuāli vissvarīgākais ir tieši pagodinājums saņemt stipendiju, nevis stipendijas apjoms,” par LU fonda mecenātu stipendiju saņemšanu stāsta Krišjānis Bušs.


Par Fulbraita stipendiju programmu
Fulbraita programmas mērķis ir veicināt savstarpēju izpratni starp ASV un citu valstu iedzīvotājiem. Kopš 1991.gada 178 profesori un studenti no Latvijas saņēmuši Fulbraita stipendiju un šīs programmas ietvaros apmeklējuši ASV. Fulbraita studentu stipendijas saņēmējiem būs iespēja studēt maģistrantūrā ASV universitātē, savukārt Fulbraita pētnieku programmas stipendijas saņēmēji varēs veikt pētījumus un lasīt lekcijas ASV.
 

Share

Related Content

Krišjānis Bušs: ar sirdi un dvēseli ne vien darbos, bet arī cilvēkos
23.04.2020

Krišjānis Bušs: ar sirdi un dvēseli ne vien darbos, bet arī cilvēkos