Foto: Ilze Salnāja, Ārlietu ministrija

17. oktobrī Ārlietu ministrijā aizvadīta svinīgā Baltu balvas pasniegšanas ceremonija, kurā godināja Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas profesoru Pēteri Vanagu. Šī prestižā balva tiek piešķirta par izciliem sasniegumiem latviešu un lietuviešu valodu tulkojumos, apmācībā, popularizēšanā un ieguldījumu abu valodu pētniecībā.

Baltu balvas pasniegšana notika jau septīto reizi, to tradicionāli pasniedz Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri. Šogad balvai tika nominēti pieci pretendenti, taču tieši profesora Vanaga devums izcēlās ar īpašu nozīmi. 

Svinīgajā pasākumā klātesošos priecēja Diplomātiskā kora uzstāšanās ar dziesmām latviešu un lietuviešu valodās. Profesors Vanags, kurš ir autors vairāk nekā 100 zinātniskām publikācijām un žurnāla "Baltu Filoloģija" redaktors, atzina, ka baltu valodu pētniecība vienmēr bijusi viņa aicinājums, un uzsvēra nepieciešamību veicināt abu tautu valodu savstarpēju izpratni un zināšanas. 

Latvijas Universitāte sirsnīgi sveic profesoru Pēteri Vanagu ar iegūto Baltu balvu un lepojas ar viņa panākumiem un devumu zinātnē! 

Share