Latvijas Universitātes Eiropas un sabiedrības attīstības centra pārstāvji piedalās InnoCom projekta 4. starpreģionu pieredzes apmaiņas sanāksmē un mācību vizītēs Bukarestē, 2024. gada 18.–19. jūnijā

2024. gada 18.–19. jūnijā InnoCom projekta partneri, Rumānijas atbildīgo institūciju pārstāvji un eksperti pulcējās starpreģionu pieredzes apmaiņas sanāksmē un mācību vizītē, kuru organizēja Bukarestes Ilfovas reģionālā attīstības aģentūra. Sanāksmes laikā Rumānijas vietējo un nacionālo insitūtciju pārstāvji iepazīstināja ar labajām praksēm mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta un komunikācijas jomā, piemēram, "viedo pdf" pieteikuma veidlapu, kas ir lietotājam draudzīgāka, un speciāli izveidotu portālu, lai palīdzētu uzņēmējiem meklēt finansējuma iespējas visos līmeņos, sākot no vietējiem finansējuma avotiem līdz pat Eiropas Savienības programmām.

Pasākuma organizatori nodrošināja noderīgu mācību vizīšu programmu, kas ietvēra tikšanās Rumānijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, Bukarestes izaugsmes inkubatorā (Impact Hub), kas atbalsta jaunuzņēmumus, uzņēmējdarbības un novatorisku iniciatīvu attīstību, un NOD Makerspace - amatnieku kopdarba telpā. Projekta seminārā un mācību vizītēs prezentētais parādīja dažādas pieejas, kas reģionā izveidotas un adaptētas, lai atbalstītu uzņēmējdarbību. Semināra dalībniekiem bija iespēja mācīties no Rumānijas partnera labajām praksēm un pārņemt idejas uzņēmējdarbības atbalsta politikas pilnveidošanai.

Latviju seminārā pārstāvēja divi projekta partneri – Latvijas Universitātes Eiropas un sabiedrības attīstības centra un Zemgales plānošanas reģiona pārstāvji, kā arī finanšu attīstības institūcijas “Altum” Zemgales reģiona pārstāvniecības vadītājs.

 

Papildus informācija:

Mājas lapa:  https://interregeurope.eu/innocom

Īss video materiāls par projektu: https://www.youtube.com/watch?v=LpdUrTD4X4Y

Projekta lapa LU vietnē: https://www.lu.lv/cets/research/euproject/innocom/

Twitter

Facebook

Linkedin

Kontaktpersona: Endija Latvena, LU ESASAC, endija.latvena@lu.lv

 

Dalīties