Viens no jautājumiem, kuru apsprieda Eiropas un sabiedrības attīstības akadēmiskā centra un Žana Monē asociācijas pārstāvji, klātienē diskutējot par aktuāliem ES jautājumiem, bija nepieciešamība aktivizēt darbības, kas skaidro Eiropas integrācijas ideju.

Kopš Latvijas pievienošanās ES ir pagājuši gandrīz 10 gadi, savukārt, pirmās sešas valstis par sadarbību vienojās jau daudz senāk - kopš 1957.gada. Daudzo ES dokumentu klāstā, šķietami aizmirsti ir paši pamati. Žana Monē asociācija ir attīstījusi sadarbību gan ar ES institūcijām, gan valsts iestādēm, gan arī vietējām pašvaldībām un skolām par dažāda veida nodarbību un apmācību organizēšanu un vadīšanu par Eiropas integrācijas jautājumiem. Turklāt šis jautājums Žana Monē personības un aizraušanās ar Vienotās Eiropas ideju ietvarā ir ne tikai ļoti interesants, bet arī parāda būtiskas vienotās Eiropas pamatvērtības: vienots tirgus, vienota valūta un nodrošināts miers Eiropā.

Minēto jautājumu kontekstā plānots turpināt sadarbību ar Žana Monē asociāciju, Eiropas studiju maģistra programmā ietverot vieslekcijas par Eiropas integrācijas jautājumiem, kā arī pārņemot Žana Monē asociācijas pieredzi sadarbības ar valsts un pašvaldību iestādēm stiprināšanai.

Sadarbība ar Žana Monē asociāciju tika aizsākta Leonardo da Vinci Mobilitātes projekta ietvaros.

Dalīties