Ceļotāju skaits, kā arī ārvalstu tūristu plūsma, Baltijas jūras reģionā aizvien pieaug. Lai atbalstītu tūrisma nozares izaugsmi un veiksmīgi konkurētu ar citiem tirgiem, Latvijas Universitāte (LU) sadarbojas ar citām Baltijas jūras valstu augstskolām ES Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas projekta “BOOSTED” ietvaros.

Projekta vadošais partneris ir Somijas Satakuntas Tehnisko zinātņu universitāte. Tā mērķis ir nodrošināt atbilstošas un savstarpēji saskaņotas prasmes un zināšanas Somijas, Igaunijas un Latvijas tūrisma nozares pārstāvjiem, vienota tūrisma galamērķa izveides veicināšanai. Baltijas jūras reģiona tirgum ir kopīgi mērķi, kā arī izaicinājumi. Strauji pieaugošais Āzijas tūristu pieplūdums liek mums veidot jaunus tematiskus produktus, kas piemēroti Baltijas jūras valstu apstākļiem, kā arī veidot kopīgas marketinga aktivitātes, lai sasniegtu noteiktas mērķa grupas. Līdz ar to, tūrisma industrijas pārstāvju prasmēm un kompetencēm jābūt savstarpēji saskaņotām, lai piesaistītu un uzņemtu vairāk starptautiskos tūristus.

“BOOSTED” projekta ietvaros plānots veicināt augstākās profesionālās izglītības tūrisma jomā atbilstību Somijas, Igaunijas un Latvijas darba tirgus prasībām, kā arī tūrisma industrijas vajadzībām, veidojot jaunu kopīgu studiju programmu. Projekts ir nozīmīgs tūrisma sektora un izglītības internacionalizācijas kontekstā. 

Latvijas Universitātes ietvaros projektu koordinē Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskais centrs (ESASAC) un to plānots īstenot sadarbībā ar Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti. Kopējais projekta budžets ir ap 571 000 eiro, ko apmēram 115 000 eiro apjomā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds sadarbībā ar Somijas Satakuntas universitāti, Igaunijas Tallinas Tehnisko universitāti un Vidzemes Augstskolu. Latvijas Universitāte ir atbildīga par projekta trešās darba paketes ieviešanu – studiju programmas satura izstrādi.

Projekts tika uzsākts 2016. gada 1.novembrī un tas noslēgsies 2019.gada oktobra beigās. Projekta uzsākšanas sanāksme notika šā gada 9.-11. novembrim Tallinā, Igaunijā, kurā satikās visi projekta partneri no Latvijas, Igaunijas un Somijas, lai vienotos par turpmāko darba kārtību un koordināciju projekta ieviešanas laikā.

Kontaktinformācija: Zane Zeibote, ESASAC projekta vadītāja, e-pasts: zane.zeibote@lu.lv; tel. (+371) 29417214

Dalīties