Latvijas Universitātes Eiropas un sabiedrības attīstības centra pārstāvji piedalās InnoCom projekta 5. starpreģionu pieredzes apmaiņas sanāksmē un studiju vizītē Karlovā, Īrijā, 2024. gada 24.–27.septembrī.

InnoCom projekta partneri, Karlovas grāfistes atbildīgo institūciju pārstāvji un eksperti tikās starpreģionu pieredzes apmaiņas sanāksmē un studiju vizītē, lai apmainītos ar atziņām un veicinātu sadarbību starp dažādiem reģioniem.

Programmas ietvaros oKarlovas grāfistes padomes un sadarbības organizāciju pārstāvji sniedza izsmeļošas prezentācijas, piedāvājot dalībniekiem visaptverošu pārskatu par Karlovas teritoriju un padziļinātu skaidrojumu par vietējo plānošanas procesu. Dalībnieki tika iepazīstināti ar dažādām atbalsta iniciatīvām, kuru mērķis ir veicināt vietējo uzņēmumu izaugsmi. Vietējie MVU, kas guvuši labumu no šīm iniciatīvām, dalījās arī savos veiksmes stāstos.

Pasākuma laikā dalībnieki apmeklēja tādas visai Īrijai nozīmīgas institūcijas, kā Dienvidaustrumu Tehnoloģiju universitāti (SETU) un Karlovas koledžu.

InnoCom delegāciju uzņēma SETU Pētniecības un komercializācijas atbalsta nodaļas vadītājs Braiens Ogilvijs (Brian Ogilvie), kurš informēja par SETU pieejamo uzņēmējdarbības atbalsta klāstu un piebilda: “InnoCom projekta ietvaros iegūtā pieredze ir palīdzējusi SETU paaugstināt mikrouzņēmumu inovācijas kapacitāti reģionā, kā arī attīstīt lauku reģionu uzņēmējdarbības atbalsta tīklus, lai spētu labāk palīdzēt vietējiem uzņēmumiem.”

Pēc tam dalībnieki uzklausīja Īrijas Uzņēmējdarbības attīstības programmas (Enterprise Ireland's New Frontiers Programme)  pārstāvi Gemmu Purcelu (Gemma Purcell), kura iepazīstināja  ar dažādiem atbalsta veidiem, kas pieejami uzņēmējiem valsts un reģiona mērogā. Programma “Atklāt jaunās robežas” (New Frontiers)  tiek īstenota 18 vietās visā valstī, lai palīdzētu ambicioziem jaunuzņēmumu dibinātājiem attīstīt savas inovatīvās uzņēmējdarbības idejas, izmantojot jaunus kontaktus, savstarpēju uzticību un pieejamo finansējumu.

Pasākuma dalībnieki apmeklēja četrus plaukstošus vietējos uzņēmumus, t,sk, , piemēram, pazīstamo Glena Lukasa Kokaptrādes darbnīcu un mācību centru (Glen Lucas Woodturning), gūstot tiešu priekšstatu par reģiona ekonomisko profilu un inovatīvo garu.

Vizītes programmas noslēgumā InnoCom pārstāvji piedalījās prestižajā “Karlovas Tirdzniecības un rūpniecības kameras  Biznesa balvas” (Carlow Chamber Business Awards) pasniegšanas ceremonijā. Apbalvošanas ceremonija, kas notika 26. septembra vakarā Karlovas kultūras centrā, bija divu dienu pasākumu kulminācija, kurā tās dalībnieki kopīgi svinēja vietējo uzņēmumu sasniegumus, uzmundrinot gan dalībniekus, gan uzvarētājus.

InnoCom vizītē Karlovas grāfistē piedalījās visas InnoCom projekta partneru organizācijas –  Latvijas Universitāte, kā projekta padomdevēja partneris, Zemgales plānošanas reģions, Ivančna Gorica pašvaldība no Slovēnijas, Sviluppumbria no Umbrijas reģiona Itālijā, Ukrainas Vozņesenskas pilsētas dome, Odefransas reģionālā padome no Francijas, Ilfovas reģionālā attīstības aģentūra (BI-RDA) no Rumānijas un Trebinje pilsētas attīstības aģentūra no Bosnijas un Hercogovinas.


Papildus informācija:

Mājas lapa:  https://interregeurope.eu/innocom

Īss video materiāls par projektu: https://www.youtube.com/watch?v=LpdUrTD4X4Y

Projekta lapa LU vietnē: https://www.lu.lv/cets/research/euproject/innocom/

Twitter

Facebook

Linkedin

Kontaktpersona: Endija Latvena, LU ESASAC, endija.latvena@lu.lv

Dalīties