Foto autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, Rīgas pilī notika augstāko valsts apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – pasniegšanas svinīgā ceremonija. Triju Zvaigžņu ordeni saņēma arī Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes docents, konstitucionālo tiesību eksperts, Dr.iur. Jānis Pleps.

Augstākos Latvijas valsts apbalvojumus saņēma cilvēki, kuru godprātīgais profesionālais un sabiedriskais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, pašaizliedzība un patriotisms stiprina mūsu Latviju un ir valsts augstākās atzinības vērts un godināms. 

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta senators, LU Juridiskās fakultātes docents, konstitucionālo tiesību eksperts, Dr.iur. Jānis Pleps ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvots un par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku iecelts par izcilu un radošu ieguldījumu Latvijas tiesiskās sistēmas modernizācijā, tiesībvēsturiskās apziņas veidošanā un Latvijas kultūrvēsturisko novadu identitātes veicināšanā, stiprinot Latviju kā demokrātisku, tiesisku un nacionālu valsti. 

Triju Zvaigžņu ordeņa simtgadē un 30. gadskārtā kopš tā atjaunošanas, kā arī Viestura ordeņa un Atzinības krusta atjaunošanas 20. gadskārtā, augstākos Latvijas valsts apbalvojumus saņēma cilvēki, kuru godprātīgais profesionālais un sabiedriskais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, pašaizliedzība un patriotisms stiprina mūsu Latviju un ir valsts augstākās atzinības vērts un godināms.  

Par Triju Zvaigžņu ordeņa virsniekiem iecelti arī Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS izpilddirektore, sarunu festivāla LAMPA direktore, Rīgas Juridiskās augstskolas valdes locekle Ieva Morica un Kino režisore, scenāriste un producente Laima Žurgina, savukārt par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalierēm ieceltas Rīgas Stradiņa universitātes docētāja, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja, pediatre Anda Jansone un Ģimeņu un bērnu attīstības centra “Brīnumiņš” vadītāja, Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku bocmane Agnese Kviese.

Vairāk par ceremoniju, pasniegtajiem apbalvojumiem un apbalvojumu saņēmējiem lasāms Valsts prezidenta mājaslapā. 

Dalīties